Paylaşım Forumu Asiforum.Net     Duyurular Program İndir Ferizli Haber Kaynarca Haber Anasayfa  

Go Back   Paylaşım Forumu Asiforum.Net
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Diyet & Sağlıklı Beslenme Diyet ve Sağlıklı Beslenme hakkın da herşey.

Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 05-14-2017, 02:35 AM   #1
Sindy
Administrator
 
Sindy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2017
Mesajlar: 3.425
Ruh Halim: Cap Canli
Sindy is on a distinguished road
Standart Kurban kesildikten sonra nasıl tüketilmeli?

Kurban bayramında beslenmede büyük değişikler olur. Bayram süresince öğünlerin saatleri ve düzeni değişir; en önemli değişim ise et tüketiminin artmasında olur.
Kurban kesildikten sonra nasıl tüketilmeli?
"Bayramda hazımsızlık, mide ağrısı, bulantı, kabızlık, kalp çarpıntısı, tansiyon yüksekliği gibi sorunların olmaması için beslenme konusunda tedbirler alınmalıdır” diyen Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, bayramda nelere dikkat edilmesi gerektiğini özetledi:


Kurban bayramında beslenmede nelere dikkat edilmeli?
1-Kesilmiş et dinlendirildikten sonra tüketilmeli.

2-Kızartma ve kavurma yerine; haşlama, ızgara ve fırında pişirme yöntemleri tercih edilmeli.

3-Kahvaltı öğünü gün içinde sindirim kolaylığı için atlanmamalı.

4-Etin yanında bol salata veya taze nane- maydanoz tüketilmeli.

5-Dana etinin yaklaşık 100 gramında 90 mg kolesterol varken, karaciğerinde 300 mg kolesterol bulunduğu için fazla miktarda ciğer tüketiminden kaçınılmalı.

6-Fazla tüketilen çikolata, şeker, tatlı ve et tüketimi hem kolesterol hem de kilo artışına neden olabileceğinden bayram ziyaretlerinde ikramların tüketimine dikkat edilmeli.Özellikle sütlü veya meyveli tatlılar gibi hafifi tatlılar tercih edilmeli.

7-Bayramda sebze ve meyve tüketimi de atlanmamalı ve posadan zengin besinler tüketilmeli.

8-Bayram süresince fiziksel aktivite ihmal edilmemeli.

9-Günde 2,5 litre su tüketimine dikkat edilmeli.

Kurban etinin tüketilmesinde nelere dikkat edilmeli?
•Kesildikten sonra kurban eti çok sert olur, bu da sindirimini zorlaştırır. Normal bir etin sindirimi 4 saat sürerken, taze kesilmiş etin sindirimi 8 saatte olur. Bekletildikten sonra tüketilen etin lezzeti ve pişirimi de daha iyi olur.

•Kurban eti ilk gün tüketildiğinde hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık gibi sorunlar görülebilir.Bu yüzden et 24 saat bekletildikten sonra tüketilmelidir.

•Et ile yapılan yemekler kendi yağında pişirilmeli ve ilave yağ eklenmemelidir. Özellikle kuyruk yağı ve tereyağı tüketiminden kaçınılmalıdır.

•Kurban etinin yanında sindirimi kolaylaştıran mercimek çorbası, ezogelin çorbası ve posalı besinler tercih edilebilir.

•Kurban etinin görünen yağlı kısımları mutlaka temizlenmelidir.

•Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için kalp-damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişiler et tüketimine dikkat etmelidir.
Sindy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sindy Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
'Cihangir Cumhuriyeti', TRT Tabii platformunda... Sinema Dünyası Sindy 0 4 02-21-2025 08:27 PM
Minik Serçe, Ferdi Tayfur'un 'Bana sor' şarkısını... Yerli ve Yabancı Diziler Sindy 0 22 02-14-2025 07:14 PM
Kızıl Goncalar fragman | "Allah Yüzüne Baksın... Yerli ve Yabancı Diziler Sindy 0 34 02-04-2025 11:57 PM
10 Aralık reyting sonuçları açıklandı! Bir Gece... Yerli ve Yabancı Diziler Sindy 0 40 02-04-2025 11:57 PM
Kuruluş Osman 174. bölüm izle full hd tek parça!... Yerli ve Yabancı Diziler Sindy 0 33 02-04-2025 11:57 PM

Cevapla

Etiketler
dikkat, edilmeli, kurban, sonra, tüketilmeli


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.