![]() |
Pirinçli Yerelması Çorbası
Malzemeler:
400 gr kadar yer elması 1 küçük patates 1 küçük havuç 1/2 çay bardağı pirinç (ben kırmızı pirinç kullandım) 2 çay kaşığı tuz 1 tutam karabiber 1 çay bardağı süt (isteğe bağlı) 3 su bardağı su 4 tatlı kaşığı zeytinyağı Tarif: 400 gr kadar yer elmasını kabuklarını soyarak, ya da çok taze ve ince kabukluysa kabuklarını soymadan, 1 küçük patates, 1 küçük havuç ile birlikte küp küp doğruyoruz, düdüklü tencerede sebzelere yarım çay bardağı pirinç, 2 çay kaşığı tuz, 3 su bardağı suyu ekleyip pirinçler dağılana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra blenderdan geçirip içine bir tutam karabiber ve 1 çay bardağı süt ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. En son 4 tatlı kaşığı zeytinyağını da piştikten sonra çorbaya ilave ediyoruz. Çok lezzetli ve tam bir bebek çorbası oldu. Süt kullanmayanlar süt katmadan da yapabilirler, o şekilde de gayet kıvamlı ve besleyici oluyor. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:48 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by
DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.