![]() |
Pirinç Çorbası
PİRİNÇ ÇORBASI
Malzemeler : (4 kişi için) 1 çay bardağı Pirinç 2 su bardağı Et Suyu yada Su 2 adet büyükçe Domates yoksa ½ kaşık Domates Salçası 2 yemek kaşığı yağ yeterince Tuz Hazırlanışı : Tencereye 6 bardak et yada normal suyu konur ve kaynatılır. İçine 1 çaybardağı pirinç ilave edilir ve pirinçler parçalanıp yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuzu katılır. Ayrı bir kapta iki yemek kaşığı yağ ile kabuğu soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesler (ya da salçayı) öldürülür. Domatesler pirinçlerin üstüne dökülür, karıştırılır ve ocaktan alınır. Servis yapılırken üzerine ince kıyılmış Maydanoz ilavesi yapılır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:58 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by
DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.