Paylaşım Forumu Asiforum.Net     Duyurular Program İndir Ferizli Haber Kaynarca Haber Anasayfa  

Go Back   Paylaşım Forumu Asiforum.Net
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Diyet & Sağlıklı Beslenme Diyet ve Sağlıklı Beslenme hakkın da herşey.

Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 05-14-2017, 02:28 AM   #1
Sindy
Administrator
 
Sindy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2017
Mesajlar: 3.425
Ruh Halim: Cap Canli
Sindy is on a distinguished road
Standart Pişirmeyle ilgili bilinmesi gereken 4 teknik!

Sağlıklı beslenmenin yolu, yemeği evde yapmaktan geciyor. Birkac pratik pişirme tekniği ve malzemeyle hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler pişirebilirsiniz.
Yemeklerinize lezzet katmak icin fırın, demir dokum tava veya bıcak gibi temel birkac mutfak gerecine ihtiyacınız var. Bu malzemeleriniz varsa en kısa zamanda yapabileceğiniz birkac tarifi deneyebilirsiniz. Denemelerin sonunda acemiliğinizi atıp, yemeklerinizi damak tadınıza gore ozelleştirmeyi deneyebilirsiniz.



Yuksek ateşte muhurleme
Demir dokum tava, ızgara ateşi etkisi yaratır ve ısıyı yuzeye homojen şekilde dağıtır. Yuksek ateş ise besinleri muhurlemeye yarar. Orneğin biftek pişirecekseniz tavanızı once iyice ısıtın.

Muhurlenmiş deniztarağı:
1-Demir dokum tavayı orta ateşe alıp ısıtın. 8 deniz tarağını havlu kağıt yardımıyla hafifce dokunarak kurutun. Tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dokun. Yağ ısınmaya başlayınca deniz taraklarını tuz ve karabiberle tatlandırın.
2-Deniz taraklarını tavaya alın. Bir yuzunu altınımsı kahverengi olana kadar, ortalama 2 dakika pişirin ve spatula ile diğer yuzunu cevirin. Bu sırada tavaya bir yemek kaşığı tuzsuz tereyağ, bir diş ezilmiş sarımsak ve bir dal taze kekik atın.
3-Eriyen tereyağını kaşıkla deniz taraklarının uzerine dokerek, alt kısımları muhurlenene kadar ortalama 2 dakika daha pişirin. Ardından baharatlı esmer pilav veya karışık yeşil salatanın uzerine olduğu gibi koyup servis edin.



Soteleyip fırınlama
Yiyecekleri once ocakta hızlıca soteleyin, ardından fırına atın. Bu cift yonlu pişirme yontemi yemeklerin karamelize olmasını sağlar.

Etli prittata
1-Fırını onceden 180 derecede ısıtın. Fırına girebilen bir tavayı orta ateşe alıp bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin. 2 dilim cemensiz pastırma, 1 sosis ve 2 dilim dana jambonu kup kup doğrayın, kıtırlaşana kadar 5 dakika soteleyin.
2-Tavadaki fazla yağı alın. Bir buyuk yaprak ıspanak ekleyip 1 dakika soteleyin. Sotelenmiş malzemenin uzerine 6 yumurta kırın. Yumurtanın kenarları pişene kadar, 3-4 dakika ocakta pişirin ve ardından fırına surun.
3-Yumurtalar pişene kadar (tavayı salladığınızda ustunun titrememesi gerekiyor.) 8-10 dakika pişirin. Fırın eldiveni ile frittatayı cok sarsmadan fırından cıkarın. 1 dakika soğumasını bekleyin ve dilimleyip servis edin.



Haşlayıp soteleme
Haşlanmış yiyecekler zengin aromalı değildir. Tat ve dokularını guzelleştirmek icin tavada biraz sallasanız daha iyi olur.

Sotelenmiş Cin mantısı
1-Genişce bir tavayı orta ateşe alın. Tavaya bir su bardağı dolusu tavuk suyu ve cok az miktarda yağ dokun. Ardından bir avuc dolusu brokoli (cicek kısmı), birkac yaprak pazı ve 4-5 adet Cin mantısı ekleyin.
2-Tavanın kapağını kapatın, brokoliler yumuşayana kadar 2-3 dakika pişirin. Kapağı acın ve yemeğin suyu tamamen buharlaşıp malzemeler hafifce kavrulana kadar, ortalama 5 dakika daha bu şekilde pişirmeye devam edin.
3-Mantıların rengi kahverengiye donduğunde, bir yemek kaşığı hoisin sos ve yarım portakalın suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber de ilave edip karıştırın. Uzerine kişniş, doğranmış yeşil soğan ve chili biberi koyup servis edin.


Yemeklerinize lezzet katmak icin fırın, demir dokum tava veya bıcak gibi temel birkac mutfak gerecine ihtiyacınız var. Bu malzemeleriniz varsa en kısa zamanda yapabileceğiniz birkac tarifi deneyebilirsiniz. Denemelerin sonunda acemiliğinizi atıp, yemeklerinizi damak tadınıza gore ozelleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Yuksek ateşte muhurleme
Demir dokum tava, ızgara ateşi etkisi yaratır ve ısıyı yuzeye homojen şekilde dağıtır. Yuksek ateş ise besinleri muhurlemeye yarar. Orneğin biftek pişirecekseniz tavanızı once iyice ısıtın.

Muhurlenmiş deniztarağı:
1-Demir dokum tavayı orta ateşe alıp ısıtın. 8 deniz tarağını havlu kağıt yardımıyla hafifce dokunarak kurutun. Tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dokun. Yağ ısınmaya başlayınca deniz taraklarını tuz ve karabiberle tatlandırın.
2-Deniz taraklarını tavaya alın. Bir yuzunu altınımsı kahverengi olana kadar, ortalama 2 dakika pişirin ve spatula ile diğer yuzunu cevirin. Bu sırada tavaya bir yemek kaşığı tuzsuz tereyağ, bir diş ezilmiş sarımsak ve bir dal taze kekik atın.
3-Eriyen tereyağını kaşıkla deniz taraklarının uzerine dokerek, alt kısımları muhurlenene kadar ortalama 2 dakika daha pişirin. Ardından baharatlı esmer pilav veya karışık yeşil salatanın uzerine olduğu gibi koyup servis edin.


Soteleyip fırınlama
Yiyecekleri once ocakta hızlıca soteleyin, ardından fırına atın. Bu cift yonlu pişirme yontemi yemeklerin karamelize olmasını sağlar.

Etli prittata
1-Fırını onceden 180 derecede ısıtın. Fırına girebilen bir tavayı orta ateşe alıp bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin. 2 dilim cemensiz pastırma, 1 sosis ve 2 dilim dana jambonu kup kup doğrayın, kıtırlaşana kadar 5 dakika soteleyin.
2-Tavadaki fazla yağı alın. Bir buyuk yaprak ıspanak ekleyip 1 dakika soteleyin. Sotelenmiş malzemenin uzerine 6 yumurta kırın. Yumurtanın kenarları pişene kadar, 3-4 dakika ocakta pişirin ve ardından fırına surun.
3-Yumurtalar pişene kadar (tavayı salladığınızda ustunun titrememesi gerekiyor.) 8-10 dakika pişirin. Fırın eldiveni ile frittatayı cok sarsmadan fırından cıkarın. 1 dakika soğumasını bekleyin ve dilimleyip servis edin.


Haşlayıp soteleme
Haşlanmış yiyecekler zengin aromalı değildir. Tat ve dokularını guzelleştirmek icin tavada biraz sallasanız daha iyi olur.

Sotelenmiş Cin mantısı
1-Genişce bir tavayı orta ateşe alın. Tavaya bir su bardağı dolusu tavuk suyu ve cok az miktarda yağ dokun. Ardından bir avuc dolusu brokoli (cicek kısmı), birkac yaprak pazı ve 4-5 adet Cin mantısı ekleyin.
2-Tavanın kapağını kapatın, brokoliler yumuşayana kadar 2-3 dakika pişirin. Kapağı acın ve yemeğin suyu tamamen buharlaşıp malzemeler hafifce kavrulana kadar, ortalama 5 dakika daha bu şekilde pişirmeye devam edin.
3-Mantıların rengi kahverengiye donduğunde, bir yemek kaşığı hoisin sos ve yarım portakalın suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber de ilave edip karıştırın. Uzerine kişniş, doğranmış yeşil soğan ve chili biberi koyup servis edin.
Sindy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sindy Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
'Cihangir Cumhuriyeti', TRT Tabii platformunda... Sinema Dünyası Sindy 0 4 02-21-2025 08:27 PM
Minik Serçe, Ferdi Tayfur'un 'Bana sor' şarkısını... Yerli ve Yabancı Diziler Sindy 0 22 02-14-2025 07:14 PM
Kızıl Goncalar fragman | "Allah Yüzüne Baksın... Yerli ve Yabancı Diziler Sindy 0 34 02-04-2025 11:57 PM
10 Aralık reyting sonuçları açıklandı! Bir Gece... Yerli ve Yabancı Diziler Sindy 0 40 02-04-2025 11:57 PM
Kuruluş Osman 174. bölüm izle full hd tek parça!... Yerli ve Yabancı Diziler Sindy 0 33 02-04-2025 11:57 PM

Cevapla

Etiketler
bir, dakika, kadar, pişirin, uzerine


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.