Paylaşım Forumu Asiforum.Net     Duyurular Program İndir Ferizli Haber Kaynarca Haber Anasayfa  

Go Back   Paylaşım Forumu Asiforum.Net
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Diyet & Sağlıklı Beslenme Diyet ve Sağlıklı Beslenme hakkın da herşey.

Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 05-14-2017, 02:25 AM   #1
Sindy
Administrator
 
Sindy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2017
Mesajlar: 3.425
Ruh Halim: Cap Canli
Sindy is on a distinguished road
Standart Pişirdiğiniz etlerin kanserojen olmaması icin oneriler!

KadıkoyŞifa Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Bahtiyar Tatay tukettiğiniz etlerde kansorejenlerin oluşmaması icin en kesin cozumlerden birinin yanmış - kararmış veya cok pişmiş etleri yememek olacağını soyluyor. Bununla birlikte farklı pişirme onerileri de sunuyor.
Marine edin: Etinizi pişirmeden once marine ederseniz bu DNA bozukluğunu oluşmasını onlemiş olursunuz. Mesela tavuğu pişirmeden once 40 dakika zeytinyağı, sirke, sarımsak, hardal ve limon suyu icerisinde marine ederseniz bu kanserojen oluşumu %90 oranında azaltmış olursunuz. Burada onlem tamamen etin yuzeyinin kurumasını onlemekten geciyor.
Once mikrodalga fırında pişirin: Bu yolla kimyasal değişimin %90’ını engelleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken eti once mikrodalgada 1 - 2 dakika pişirip tabağa akan suyunu boşaltmak. Bu suyla beraber bozulmuş yapıdaki amino asitleri yiyeceğinizden uzaklaştırmış olursunuz.
Deniz urunlerini tercih edin: Komurleşinceye kadar pişirmediğiniz surece balık en iyi tercih olacaktır.
Sulu pişirin: Sıvı icerisinde pişirilen (kaynatmak, buharda pişirmek gibi) etler bu tur yapı değişimleri oluşturmazlar. Dolayısıyla kanserojen etkileri ortadan kalkar.
Yağın icerisinde pişirmekte (kalori artışlarına dikkat etmek şartıyla) sıcaklık cok yukseklere ulaşamadığı icin bu tur yapı bozulmalarına izin vermez ve HCAs oluşmaz.
Pişirirken surekli cevirin: Yuzey ısısını duşurup HCAs elimine etmek icin etinizi pişirirken duzenli olarak cevirin. Boylece bir yuzeyde sıcaklık cok yukseltmeden
diğer yuzeye gecebilirsiniz. En ideal zaman dilimi her 6 dakikada bir taraftan diğer yuzeye gecmek olacaktır. Bu sure 10 dakikaya yukseldiği zaman HCAs oluşumu %70 artış gosterir. Eğer bir taraftan diğer tarafa 1 dakikada bir geciş oluyorsa HCAs hic oluşmaz.
Fırında, rosto, stir-fry (Cin usulu pişirme):Izgara ve mangal en fazla HCAs ureten pişirme şekilleridir. Sonrasında tavada ızgara, ve kavurma geliyor. Butun bunlar yerine
fırında, pişirmeyi, rosto yapmayı veya Cin usulu stir-fry tercih ederek HCAs olumunu buyuk oranda duşurebilirsiniz.
Tavada kalan suya dokunmayın: Eti veya tavuğu pişirdikten sonra oluşan su ve yağ karışımına ekmek banmayı aklınızdan bile gecirmeyin. En cok kanserojen madde birikimi olan bu kısım direkt cope atın.
Bol sebze yemeğe devam: Calışmalar brokoli, karnabahar ve bruksel lahanası gibi turpgiller ailesinden duzenli beslenmenin bu kimyasalları vucuttan uzaklaştırdığını gostermiştir.
12 gun boyunca her gun bu gruptan sebze yemek kandaki HCAs oranlarını %20 - 30 oranında duşurebiliyor. Ustelik unutmayın sebzeburgerler hicbir şeklide HCAs icermez.
Farklı pişirme teknikleriyle pişirdiğiniz etlerin kansorejen olmaması icin faydalı oneriler.
Sindy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sindy Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
'Cihangir Cumhuriyeti', TRT Tabii platformunda... Sinema Dünyası Sindy 0 4 02-21-2025 08:27 PM
Minik Serçe, Ferdi Tayfur'un 'Bana sor' şarkısını... Yerli ve Yabancı Diziler Sindy 0 22 02-14-2025 07:14 PM
Kızıl Goncalar fragman | "Allah Yüzüne Baksın... Yerli ve Yabancı Diziler Sindy 0 35 02-04-2025 11:57 PM
10 Aralık reyting sonuçları açıklandı! Bir Gece... Yerli ve Yabancı Diziler Sindy 0 40 02-04-2025 11:57 PM
Kuruluş Osman 174. bölüm izle full hd tek parça!... Yerli ve Yabancı Diziler Sindy 0 33 02-04-2025 11:57 PM

Cevapla

Etiketler
bir, çok, hcas, için, kanserojen


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.