Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 05-14-2017, 02:59 AM  
Sindy
Administrator
 
Sindy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2017
Mesajlar: 3.425
Ruh Halim: Cap Canli
Sindy is on a distinguished road
Standart Pirinçli Yerelması Çorbası

Malzemeler:
400 gr kadar yer elması
1 küçük patates
1 küçük havuç
1/2 çay bardağı pirinç (ben kırmızı pirinç kullandım)
2 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 çay bardağı süt (isteğe bağlı)
3 su bardağı su
4 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tarif:
400 gr kadar yer elmasını kabuklarını soyarak, ya da çok taze ve ince kabukluysa kabuklarını soymadan, 1 küçük patates, 1 küçük havuç ile birlikte küp küp doğruyoruz, düdüklü tencerede sebzelere yarım çay bardağı pirinç, 2 çay kaşığı tuz, 3 su bardağı suyu ekleyip pirinçler dağılana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra blenderdan geçirip içine bir tutam karabiber ve 1 çay bardağı süt ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. En son 4 tatlı kaşığı zeytinyağını da piştikten sonra çorbaya ilave ediyoruz.
Çok lezzetli ve tam bir bebek çorbası oldu. Süt kullanmayanlar süt katmadan da yapabilirler, o şekilde de gayet kıvamlı ve besleyici oluyor.
Sindy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla